A mi tanulságokkal teli nászutunk…

2010-ben az esküvő után apámtól kaptunk pénzt egy csodálatos nászútra. Mivel nász-ajándék volt, így ez a lagzi napján derült ki (1. tanulság: Bármennyire is szép dolog a meglepetés, kedves ajándékot adók NE ott, az utolsó pillanatban derüljön ki az ilyen típusú ajándék).  Örömünkben a lagzi másnapján el is kezdtük a netet böngészni, hová lenne érdemes menni. Fél napos keresgélés után lefoglaltunk egy last minute utat Egyiptomba, amire 2 nap múlva indultunk is (2. tanulság: Igen a last minute utak biztos kedvező áron vannak, de vmi oka biztosan van –amit még akkor nem tudtunk- hogy ennyire olcsó)

Örömmel és nem kicsi stresszel csomagoltunk, készülődtünk (3. tanulság: össze lehet szedni 1 óra alatt is a bőrönd tartalmát –nekünk pasiknak- de a hölgyeknek 1 nap is stresszesen kevés idő… mert még ugye, akkor vegyünk gyorsan még egy fürdőruhát, meg a papucs is már kopottas, nem beszélve szép fehérneműről; mégiscsak nászút!) Szóval elindultunk egy a fotókon szépnek látszó szállodába. (4. tanulság: Ha magad válogatnál –nem ajánlom!- Európa déli országaiban, és az Eu-n kívül a szállodák csillagaiból nyugodtan vonjunk le egyet. Jó színvonalú szálloda általában minimum 4 csillagos. 3 csillagosba ne menj –főleg ne nászútra!-; 4 csillagost is jól nézd meg, mikor épült, mikor lett felújítva stb…).

Szerencsésen megérkeztünk egy hasonló kinézetű szállodához, mint amire számítottunk. Csakhogy a folyosó legeslegvégén kaptunk egy pici szobát, penészes, (bogaras) fürdővel, aminek az ajtajának alsó 8-10 cm-e le volt szó szerint rohadva. (5. tanulság: ha olcsónak tűnő helyen–kicsi,vagy új cégen keresztül –  foglalsz lehet a képek régiek –nem a jelenlegi állapotot tükrözik-, fotoshoppal feljavítottak… ) 


(Na azért ennyire durva nem volt a helyzet, de hát mást vártunk az tuti…)

Azonnal reklamáltunk, kértünk másik szobát –válasz, nincs teltház van… Ekkor hívtuk a hostessünk, csináljon valamit, mert ez mégiscsak a nászútunk, és nem óhajtunk ilyen helyen 1 napot sem eltölteni. (6. tanulság: csak olyan céggel utazz, aki biztosít nektek hostesst, sok kellemetlenségtől megkíméled magad) Természetesen ő igyekezett megoldani a dolgot. Segítségével némi huzavona után felajánlottak egy másik szállodát, Hurghada másik felén. Elfogadtuk. Átmentünk, ez a szálloda rendben volt, de ez a malőr elrontotta az első napunk (rányomta a bélyegét a nászútunkra). Innentől jó is lett volna minden, ha feleségem nem rontja el a gyomrát (7. tanulság: bármennyire is csábító a déli országokban NE egyél össze-vissza mindent, NE igyál a csapból!, és vizzel megmosott gyümölcsöt is csak módjával egyél! Ja, és feltétlen legyen nálad valamilyen gyomorrontás elleni gyógyszer. Legjobb, ha nem is itthonról viszed, mert ezek általában ott nem hatásosak. Ottani patikában kell kérni, venni. A forróságban viszont nagyon fontos a folyadék, mert akár néhány óra alatt kiszáradhatsz –pláne, ha hasmenésed is van-, és mehetsz, vihetnek infúzióra. Megtapasztaltam, de erről, majd egy következő alkalommal mesélek.) én meg a medence partján sörözgetve semmi perc alatt leégtem, mint a rák (8. tanulság: minél közelebb vagy az egyenlítőhöz, annál „alattomosabb” a nap, annál gyorsabban leégsz. Ha fehérbőrű vagy 50-es, ha nem annyira, akkor is legalább 30-as faktorszámú, jó minőségű naptejet vigyél, vegyél. Ja és kend is magadra! A kalap, sapka sem árt, ha állandóan napon vagy).

Ami még a szájízünket kicsit megkeserítette a fakultatív programok. Jobbnál jobbakat ajánlottak; horror áron (persze darabonként, fejenként 50-150 $ körüli áron nem annyira sok, de ha el akartok menni többre is, az összeadva könnyen elérheti az 1000-1500 $-t is). (9. tanulság: még itthon érdeklődj arról milyen programok vannak benne az árban, milyen fakultatív programokra lesz lehetőség, és mennyiért. Ja igen, és ami még fontos:  ahová mentek, ott a bankkártyát, vagy a készpénzt –abból is milyen valutát- fogadnak szívesebben?! Gondoljátok át azt is várhatóan mit akartok venni, mennyi költőpénz kellhet). Szóval emlékezetes marad örökre az biztos, még ha a nászút nem is minden mozzanata maradt pozitív emlék…

(+1 tanulság: Bízd profikra a szervezést, a válogatást! Ne kockáztasd meg, hogy vagy jó lesz, vagy nem… Tudod, nászút egyszer van!!!)

Kapcsolatfelvételhez kattints ide

Vedd meg az Álomutak-nászutak-Álomárakon című összeállításunkat! A konkrét ÁlomNászutas ajánlatokon felül a legmesszemenőbb részletességgel összegyűjtöttünk Nektek minden tudnivalót az álomutakról, nászutakról! Olyan ötleteket, tippeket adunk, amivel akár több 100 ezer Ft-ot is megspórolhattok!!!

A megrendeléshez kattints IDE

Álomutak-nászutak-Álomárakon
2017-06-21T09:53:30+00:00