GYIK – Tippek, tanácsok (főoldal almenü) 2017-06-28T11:53:01+00:00
Nászút praktikák
Élménytár
Album
GYIK
Rólunk, kapcsolat
Nászút kellékek

Gyakran Ismétlődő Kérdések (GYIK). A jó kérdések, jó válaszokat igényelnek! Itt olvashattok azokról a dolgokról, kérdésekről, amik a legtöbb emberben felvetődnek egy nászút szervezése kapcsán.  Amennyiben kérdéseitekre nem kaptatok választ, kérünk küldj egyszerűen egy e-mailt részünkre, amelyre rövid időn belül válaszolunk.

  • Nászút vagy mézeshetek?

  • Mikor érdemes lefoglalni a nászutat?

  • Rögtön lagzi után indulnánk a reptérre, van erre lehetőség?

  • A szállodáknál található árakból lehet nászutas kedvezményt kérni?

  • Tudok személyesen is beszélni valakivel, és kézzel fogható információkat kapni?

  • Miért bízhatsz abban, hogy jó tanácsot fogok adni, jó utat fogok ajánlani???

  • Miért utazz velünk?

  • Mennyiből jön ki a nászút?

Nászút vagy mézeshetek?

E két szót napjainkban egymás szinonimájaként használjuk. Ám jelentésük nagymértékben különbözik. A mézesheteknek nem csak a hangzása idézi a régi korokat, de valódi jelentése is. A nászút már modern életünk terméke.

A „mézeshetek” jelentésének eredetét ma már homály fedi. Több lehetőség közül választhatjuk ki a nekünk legjobban tetszőt. Nézzük, honnan eredhet ez a kifejezés!

Samuel Johnson, XVIII. Századi író – filozófus megfogalmazásában a mézeshetek (honeymoon – mézes hónap, illetve hold) jelentése a következő: a házasságkötést követő első hónap, amikor nincs semmi, csak gyöngédség és gyönyör. Persze már az 1700-as években is tudták, hogy ez az időszak nem tarthat sokáig, hiszen a Hold állandó változásaihoz hasonlították a szerelmesek érzelmeit: telik, fogy, fellángol, elhamvad. Egy biztos, sokan egész házasságukat odaadnák azért a röpke egy hónapnyi gyöngédségért és gyönyörért.

Más vélemények szerint az ősi Babilonban kell keresnünk a szó eredetét. Az ókorban mézből és vízből élesztőgombák segítségével italt erjesztettek. Az alkoholtartalmú nedűt mézsörnek (mead) hívták. Babilonban már 4000 évvel ezelőtt a katonák sebeit kenegették vele, mivel azt tartották, hogy sebeik gyorsabban gyógyulnak tőle. Sok helyeken, a fiatalasszonyok az esküvőjük után egy hétig ezt itták,  mert úgy vélték, hogy növeli termékenységüket. Egyébként joggal, mert a méz aszparaginsavat és E-vitamint tartalmaz, melyek jó hatással vannak a női szervezetre.

Néprajzi kutatások szólnak amellett, hogy a „mézeshetek” kezdetben valóban mézes heteket jelentettek. A mezőgazdaság fejlődésével, a növénytermesztés és állattenyésztés térhódításával az emberek egyre elfoglaltabbak lettek. Természetes volt, hogy a mezőgazdasági munkák idején nem tarthattak nagyszabású ünnepségeket, így esküvőket sem. Vallási és praktikus okokból tehát az esküvők nagy része a nyári napforduló idejére, a vetés és az aratás közé került. Ezekben a hetekben gyűjtötték be először a mézet is, így ez az időszak tényleg mézes volt.

Akárhonnan származik is a kifejezés, az biztos, hogy utazásról nincs szó benne 😉 Ám a világ sokat változott. Kialakult a nászút mai intézménye. A nászút egy tradicionális “üdülés”, amikor az ifjú pár a házasságkötést ünnepli meghitten, kettesben, a rokonoktól, barátoktól távol. A nászút minden pár életében az egyik legboldogabb időszak. Akár egy pár napos út is nagyszerű megoldás lehet az esküvő méltó befejezésére. A nászút élményét nem lehet semmi mással összehasonlítani. Ez olyasmi, amit nem szabad kihagyni! Ilyenkor az ifjú pár ki tudja pihenni az esküvő szervezés minden fáradalmát, a sok utánjárást, idegeskedést, ahol életük első közös napjait tölthetik végre kettesben, a boldogító igen kimondása után.

Természetesen akadnak olyan párok, akik nem rögtön a Nagy Nap után utaznak el nászútra, hiszen az esküvő után is akadhatnak még elintéznivalók.

Nászútra ma már nem csak az úgynevezett ifjú házasok utaznak, hiszen vannak olyan házaspárok, akik a nevezetes házassági évfordulókon, mint például a 25. vagy 50. újra elviszik társukat egy romantikus üdülésre, ilyenkor nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy újra a napi gondoktól távol átéljék, milyen is volt az első közös út.

Találkoztunk már olyan párokkal is akik elmennek „előnászútra”, de olyanok is akadnak, akik minden évben egy nászúttal ünneplik a házassági évfordulójukat!

Egy jó kis nászút olyan csodavilágba röpíthet el, amiben később is szívesen „megmártóznál”. A nászút tökéletes a gondtalan pihenéshez, felhőtlen kikapcsolódáshoz és romantikus közös tervezgetéshez a boldogító igen kimondása után.

Mikor érdemes lefoglalni a nászutat?

Legideálisabb a tervezett indulás előtt körülbelül 8-12 hónappal, mert ekkor még jó előfoglalási árakat lehet kifogni szinte minden úti célra, és még helyek is vannak bőségesen, így az ajánlatok teljes tárházából tudtok válogatni. Ekkor még van bőven idő átgondolni milyen szobát szeretnétek, merre nézzen az ablaka, és sok-sok olyan „apró” dolog, ami még kellemesebbé teheti a nászutat! 1-2 hónappal az indulás előtt, vagy esetleges last minute foglalás esetén legtöbbször már csak a maradékból válogathattok!

Tehát, ha időben gondolkodtok –legalább a nászút előtt 6-8 hónappal foglaltok- jóval nagyobb választási lehetőségetek lesz, és jelentős összegeket – akár több százezer Ft-ot is- megspórolhattok. Kockázata nálunk az áraknak nincs, mert garanciát vállalunk arra, hogy nálunk van az interneten fellelhető legolcsóbb nyilvános ár, sőt ha bármilyen oknál fogva a kiválasztott hotel mégiscsak a becsekkolásig akciót hirdetne, mi azonnal, automatikusan átfoglaljuk, és visszatérítjük a különbséget! Ne a kompromisszumokról szóljon a nászút!

Egyszóval keress meg minket mielőbb (nincs túl korán!!!)

Rögtön lagzi után indulnánk a reptérre, van erre lehetőség?

Van, de nem szoktuk ajánlani, mert több kellemetlenség is adódhat belőle (esetleges másnaposság; az élmények feldolgozása…).

Adjatok magatoknak legalább pár napot a nyugodt pakolászásra, és utána vágjatok neki a nagy útnak!

A szállodáknál található árakból lehet nászutas kedvezményt kérni?

Ez szállodától is függ, de ha tetszik egy szálloda, nyugodtan kérdezzetek rá, mert a weboldalon automatikusan nem jelennek meg a kedvezmények. Viszont, ha velünk utaztok kérés nélkül, automatikusan a legkedvezőbb árat fogjátok megkapni!

Tudok személyesen is beszélni valakivel, és kézzel fogható információkat kapni?

Természetesen!
Sőt, ingyenes szolgáltatásunkkal, egy kellemes kávé mellett, az ország bármely pontján személyre szabottan tudunk segíteni a számotokra ideális úti cél kiválasztásában.
Elérhetőségeinket megtalálod IDE kattintva találod!

Miért bízhatsz abban, hogy jó tanácsot fogok adni, jó utat fogok ajánlani???

Ennek több oka is van! Egyrészt magam is voltam nászúton, bejártam már a fél világot, és mindemellett már sokan utaztak már a segítségemmel nászútra –álomútra-!
Független vagyok, nem érdekem X.Y országot, várost, szállodát ajánlani (nem az általuk kapott jutalékokból élek! –abból élek, hogy utazom… ha érdekel ez hogy lehetséges, személyesen szívesen elmondom ;))

Miért utazz velünk?

A cég aki mögöttünk áll sok-sok millió ember utazását szervezte meg az elmúlt évtizedekben, különböző témakörökben. Mert mi lehet szebb küldetés, mint örök emléket adni?! Ez a fő törekvésünk! Világszerte közel 1,5 millió szállodával, több mint 1000 légitársasággal van kapcsolatunk. Persze ennél jóval több is lehetne… De az utazóink visszajelzései alapján értékelünk, folyamatosan szűrünk.
Ez ad garanciát utazóinknak arra, hogy valóban azt kapják, amit választottak! Büszkék vagyunk a 94 %-os ügyfél elégedettségünkre, ami azt jelenti, hogy 100 velünk utazóból 94 szívesen utazik velünk újra, és újra (hasonló statiszikával csakis a legnagyobbak rendelkeznek, mint pl. az Apple. Hagyományos, közismert utazási irodák ügyfél elégedettsége 70 % körül mozog…).

Mennyiből jön ki a nászút?

Amit mindenki az elsők között szeretne tudni, az, hogy mekkora összegbe fog kerülni a megálmodott nászút. Ehhez próbálunk egy körülbelüli támpontot adni egyik blogbejegyzésünkben –ha általában a piacon keresgélsz…-, attól függően, mekkora keret áll rendelkezésetekre.

A lenti összegek magukban foglalják az utazás, szállás, ellátás (többnyire félpanzió) árát minden járulékos költséggel együtt (kivéve ahol másként jelöltük). Nem tartalmazzák a költőpénz összegét. Az árak tájékoztató jellegűek, szállodánként, szezononként eltérhetnek!

Az erről szóló blogot IDE kattintva olvashatod!

Vedd meg az Álomutak-nászutak-Álomárakon című összeállításunkat! A konkrét ÁlomNászutas ajánlatokon felül a legmesszemenőbb részletességgel összegyűjtöttünk Nektek minden tudnivalót az álomutakról, nászutakról! Olyan ötleteket, tippeket adunk, amivel akár több 100 ezer Ft-ot is megspórolhattok!!!

A megrendeléshez kattints IDE