Tudod már mit, hogyan csomagolj az utazáshoz?

Csomagolás az útra! Az egyik legnagyobb “kihívás” az utazásnál 🙂 ! Mit vigyél, mennyit vigyél, mibe pakolj?! Már az is bosszantó, ha a naptejet otthon hagyjuk -mert lehet ott, ahová utazunk éppen egy főétel áráért tudunk venni egy másikat… A legelengánsabb –és a legdrágább- ha egy kézipoggyászba összeszeded a legnélkülözhetetlenebb piperecuccokat, és néhány kedvenc fehérneműd, kisruhád, majd fogod a bőségesen feltöltött bankkártyád, és ott ahová mentek megveszed a szükséges dolgokat (feltéve, hogy nem a sivatagba, vagy az északi sarkra utaztok, mert ott viszonylag kevés boltban vásárolgathattok 😉 ). Ez persze nem általános, hogy ezt a megoldást válasszuk. Legtöbben listák gyártására esküsznek, ami célszerű is, mert így nagyobb az esélye, hogy mindent el is viszünk, amire szükségünk lehet az úton. Sok mindent figyelembe kell venni ehhez: Hová fogtok menni, ott milyen a várható időjárást . Indulás előtt pár nappal nézd meg milyen időt jósolnak azokra a napokra,- akkor már egészen pontos előrejelzések vannak-  pl. itt: http://www.weather-forecast.com/ ). Milyen fakultatív programokat terveztek? Kell-e pl. túracipő, vagy éppen kisestélyi? Bármennyire is szeretnétek, nem kell az egész ruhatárat elvinni (főleg, ha repülővel mentek a súlyhatárokra feltétlen figyeljetek. A foglalásnál a feladandó bőrönd súlyát érdemes figyelni –légitársaságonként változó amennyit engednek, leggyakrabban 21-25 kg között lehet-. Otthon mérd meg mennyit sikerült bepakolni (állj rá a szobamérlegre kezedben a bőrönddel, majd tedd le a bőröndöt, és mérd meg magad anélkül is. A két számot kivonod egymásból, és máris megvan a bőrönd súlya ). Ha többen utaztok, érdemes a reptéren együtt feladni a bőröndöt. Ekkor, ha egyikőtök bőröndje a súlyhatár felett van, a másiké alatta, általában felrakják a gépre plusz ráfizetés nélkül.

 •   A bőröndbe a megengedett súlynál (légitársaságonként változó!) 4-5 kilóval kevesebbet pakolj! Visszaúton mindig nehezebb a bőrönd, gondolj a szuvenírekre és vizes törölközőkre ;-)! (A Webshopunkban a legkisebb kézipoggyász méretű bőröndtől kezdve, a legnagyobbig mindent megtalálsz!)
  Becsomagoláskor a szokásos ruhákon –pipere, és tisztálkodó szereken-  kívül figyelj a következőkre:
  – Ha nászútra mész,
  csomagolj be egy különleges fehérneműt, amelyet csak erre az alkalomra tartogattál (minden utazással kapcsolatos dolog van -lesz- a Webshopunkban; így pl különleges fehérneműket is találsz) !
  – Legalább egy elegáns (könnyed anyagú) ruha és hozzá illő cipő… ne feledjük, a nászutunkon vagyunk! Mi lesz, ha urunk hirtelen ötlettől vezérelve elvisz minket egy elegáns vacsorára? És el fog vinni, garantáljuk 🙂
  – Fényképezőgép! Kevés nélkülözhetetlenebb dolog van egy nászúton, Ma már sok telefon is jó fotókat, videókat tud készíteni, de egy minimum közepes kategóriájú fényképezőgéppel még csodálatosabb fényképeket, emlékeket hozhattok haza. Ugyanez a helyzet a video kamerákkal is… Hátrányuk, hogy cipelni kell, és még több dologra kell figyelni! – ráadásul költséges pótolni…-  Amire figyeljetek, hogy érdemes plusz memóriakártyát is bekészíteni!  Ha mégis csak a telefonokat viszitek FONTOS, hogy töltő –áramátalakító- és powerbank is legyen nálatok –kellemetlen amikor a legszebb helyeken merül le mindkettőtök telefonja, kamerája…
  Naptej, legalább 30 faktoros, de az sem baj, ha egy 50-eset is visztek (ez utóbbi akkor jön majd igazán jól, ha már sikerült is leégni, mert a 30-assal sem kentétek magatokat 😉 ). Pici kéztörlő kendők, vagy kisüveges fertőtlenítő zselé is jól jöhet, ha van a kézipoggyászodban.
  –  Ezen kívül napozás utáni balzsam -vagy egyszerűen “csak” Aloe vera-, kalap, napszemüveg a trópusi napsugarak ellen!
  Ragtapasz! A külön erre az útra vásárolt csodás kis topán biztos, hogy már az odafelé úton fogja feltörni a lábadat…
  – Ha tengerpart a cél, egy pótfürdőruha –de inkább kettő- nagy szolgálatot tehet, amikor a másik nem akar másnapra megszáradni. Vagy elszakad…
  A Szokásos gyógyszereink mellett  fejfájás, és lázcsillapító, gyomorbántalmak elleni gyógyszer, ééés… igen… A fogamzásgátló, hacsak nem a nászút után 9 hónappal tervezitek a kis trónörökös érkezését, igen kellemetlen lehet az első este rádöbbenni, hogy bizony otthon maradtak a bogyók!
 • Ha repülővel mentek a 100 ml-nél nagyobb folyadékok , flakonok (spray, tusfürdő, parfüm, testálpoló, naptej, üdítő, alkohol stb…) NEM LEHETNEK a kézipoggyászban, csak a bőröndben! Elég kellemetlen, amikor a kedvenc –és drága- parfümünket (ami ből lehet, még alig hiányzik, de ha csak félig van akkor is…) kérdés nélkül, könyörtelenül kidobják az csomagellenőrzéskor! (Ilyen 100 ml flakonokat tudod hol tudsz venni? Nálunk a Nászút kellékeknél) Újabban a 100 ml-nél kisebbeket is külön csomagolni kell, de ahhoz ott a reptéren adnak –vagy vásárolható- kis műanyag, lezárható tasakok.
  A kézipoggyászodban legyen becsomagolva egy váltás fehérnemű és egy, a célállomás időjárásának megfelelő váltás ruha, ha esetleg a bőrönd később érkezne meg 1-2 nappal, ne legyél bajban.
  És ha már poggyász: semmilyen értékes és/vagy elektronikus dolgot, kütyüt (ékszert, pénzt, fényképezőgépet, laptopot, tabletet, epillátort, villanyborotvát, de még töltőt se) csomagoljatok a bőröndbe! Ezek legyenek a kézipoggyászodban!
  Fapados légitársasággal utazva figyeljetek az ingyenes kézipoggyász méreteire! Otthon előre mérjétek meg, ha szükséges interneten fizessetek nagyobb poggyászra, bőröndre díjat (jóval drágább, ha erre a reptéren jöttök rá…). Nagyon kényelmes, praktikus húzható kézipoggyász “bőröndök” a Webshopunkból vásárolható!
  Étel, szendvicsek, ropogtatni valók, nasik lehetnek (sőt ajánlott) a kézipoggyászban! Bármilyen „rövid” is a repülőút –mondjuk csak 1-2 óra- otthontól a szállodába érkezésig (várakozással, transzferekkel együtt) eltelhet akár 6-8 óra is. Persze a reptereken mindenféle étel, ital kapható, de minimum 4-6-szoros áron, mint a boltban.
 • És végül néhány nélkülözhetetlen tipp, amik leegyszerűsítik a ruhaválasztást:
  – Figyelj önmagadra: ha szoknyás vagy, ne pakolj 2-3 nadrágot, mert úgysem fogod hordani őket. Ha ódzkodsz a rövid szoknyáktól és sortoktól, válassz strandruhát vagy tunikát a partra.
  – Színben és stílusban harmonizáló ruhadarabokat pakolj, így elkerülheted a “semmi nem illik semmihez” problémát.
  –  – Hagyd otthon a flitteres, strasszos szettjeidet, ha nem bulihelyre mész pihenni. A különleges anyagok könnyen irritálhatják a leégett, igénybe vett bőrödet.
  – Inkább praktikus dolgokat pakolj! A kistáskákat a gardróbban hagyhatod: a vállon átvethető vagy felcsatolható táskák, hátizsákok nagyobb szolgálatot tesznek a nyaralás alatt, mint az állandó szorongatásra ítélt darabok.
  – Hasonló fazonokat készíts be, így egyféleképpen, harmonikusan barnulhatsz le. Igaz ez a fürdőruhákra, topokra és nyári ruhákra, sortokra is.
  – Minden alkalomra legyen legalább egy működő szetted: túrázáshoz, sportoláshoz, hajókiránduláshoz és romantikus vacsorához is készíts be egy-egy összeállítást.
Álomutak-nászutak-Álomárakon

Úgy szeretni, hogy nem várok cserébe semmit,
beérni a jelenlétével.
Szeretni őt a saját világában,
a megváltoztatás szándéka nélkül.

Esküvői Idézetek ~ Kundera

Szerelem: meghódítani, bírni és megtartani egy lelket,
amely annyira erős, hogy fölemel bennünket,
s annyira gyönge, hogy éppolyan szüksége van reánk,
mint nekünk őreá.

Esküvői Idézetek ~ Paul Gereldy
2017-06-30T12:54:49+00:00

Leave A Comment